Другий Саміт миру буде привабливим для нових учасників, — Джердж

Сергій Джердж. Фото: Facebook / Serhiy Dzherdzh

Для багатьох країн участь у Саміті миру за українською формулою президента України Володимира Зеленського почесна. Другий Саміт миру буде не менш привабливим для лідерів країн світу. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив голова Громадської ліги “Україна — НАТО” Сергій Джердж.

“Перший Саміт миру відбувся. Випробувано механізм. Для лідерів країн, які беруть участь у подібних самітах, це почесно. Вони говорять про мир, вони хочуть досягти миру в Європі, вони хочуть посприяти тому, щоб Росія прибрала свої війська з території України, щоб війна закінчилася. І це хороша мета. Я думаю, важливо для багатьох країн взяти участь у такому заході”, — пояснив він.

Участь у саміті може бути корисною для лідерів країн, адже це одна з можливостей налагодити корисні зв’язки між державами.

“У країн-учасників Саміту миру є можливість поспілкуватися з колегами з інших країн і континентів, налагодити горизонтальні зв’язки. Український другий Саміт миру буде привабливим для нових учасників”, — зазначив експерт.

Наразі немає передумов запрошувати представників Росії на Саміт миру.

“Ну, як то кажуть, виводьте війська з України, припиняйте цю всю бійню, займайтеся своєю країною. Необхідно обміняти всіх полонених. Росія тримає українських військовополонених у концтаборах. Пора це припиняти. Можливо, після цього можна запросити й Росію”, — сказав Джердж.

Читайте також: Patriot, ситуація на полі бою та реалізація результатів Саміту миру: Зеленський зустрівся з Шольцом (ВІДЕО)

Прямий ефір