РФ вчергове намагалася уразити Старокостянтинів — що відомо

Робота української ППО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія ввечері та вночі атакувала Україну ракетами, ударними БпЛА (безпілотними літальними апаратами) типу Shahed-131/136 та безпілотниками невстановленого типу. Основним напрямком російського удару був Старокостянтинів у Хмельницькій області. Про це сьогодні, 12 липня, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, інформує FREEДОМ.

Увечері окупанти випустили по Україні з літаків стратегічної авіації п’ять крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 (із Саратовської області РФ). Уночі застосували 19 “Шахедів” та безпілотників невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарська та Курської області РФ.

В результаті протиповітряного бою усі ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 “Шахедів” та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

“Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцезнаходження поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію”, — додав командувач ПС ЗСУ.

Читайте також: РФ дізнається про передачу Україні F-16 тільки після завдання цими літаками ефективного удару, — військовий експерт

Нагадаємо, саме ракетою Х-101 російська армія цілеспрямовано завдала удару по “Охматдиту” — СБУ навела докази.

Читайте також: F-15 та F-16 вже літали в Україні з українськими льотчиками: питання навчання прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ

Прямий ефір