Україна має право завдавати ударів по території Росії із західної зброї, — Столтенберг

Йенс Столтенберг. Скриншот: uatv.ua

Важливо пам’ятати те, що Росія почала агресивну війну проти демократичної країни, свого сусіда, з порушенням міжнародного права, тому Україна має право на самооборону. І це право самооборони включає право здійснювати удари проти законних військових об’єктів на території Росії. Про це сьогодні, 11 липня, під час пресконференції за участю президента України Володимира Зеленського заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на полях саміту НАТО у Вашингтоні, інформує FREEДOM.

Він зазначив, що деякі із союзників зовсім не застосували обмеження.

“Деякі союзники зменшили обмеження на використання зброї, яка постачається Україні. Це ж дає можливість Україні вражати законні військові об’єкти на території Росії”, — наголосив Столтенберг.

Він також нагадав, що на початку війни і навіть досить нещодавно більшість бойових дій відбувалися виключно на українській території.

“Лінія фронту була в середині української території, що означало вражати ці об’єкти на українській території. Але з того часу, як Росія відкрила нову лінію фронту поблизу Харкова, це змінило лінію фронту, щоб вражати військові об’єкти — аеродроми, місця запуску ракет, які вражають Україну. Для цього треба вражати ці об’єкти на території Росії. І тому я вітаю те, що союзники послабили такі обмеження. Це означає, що Україна має право використовувати зброю: і власну, і ту, яку отримала від союзників, для того, щоб вражати об’єкти на території Росії”, — підсумував Столтенберг.

Читайте також: Росії не вдалося залякати країни НАТО своїми диверсіями — деталі від Столтенберга

Прямий ефір