Якщо ми хочемо зберегти і захистити Україну — потрібно зняти всі обмеження на удари по території РФ, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: uatv.ua

Зняття обмежень на удари по території Росії допоможуть захистити Україну і головне — збережуть життя цивільних. Про це сьогодні, 11 липня, під час пресконференції за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні заявив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

“Якщо ми хочемо перемогти, досягти успіху, зберегти нашу країну і захистити її, нам потрібно зняти всі обмеження. Я говорив про це з партнерами, з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, з президентом США Джо Байденом, з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, з усіма. Я підіймав цю тему з дуже конкретними фактами”, — сказав він.

Президент України зазначив, що тільки конкретні рішучі кроки партнерів можуть допомогти перемогти Росію.

“Ми розуміємо, де знаходяться ці військові бази, де зберігаються ракети. Росія нападає на нас, на наші лікарні, вбиває наших дітей. Для мене це не риторика, для мене це реальний план дій для наших людей, не тільки для військових. Я впевнений, що наші союзники розуміють це. Якщо ми дійсно хочемо мати Україну на мапі, а не Володимира Путіна, який здійснює напад проти половини планети, тоді нам потрібно вдаватися до дуже конкретних кроків”, — резюмував він.

Читайте також: Наступним кроком буде запрошення України до НАТО, а далі — членство, — Зеленський

Прямий ефір