Сили оборони відбили 42 атаки на Покровському напрямку та 24 — на Торецькому: ситуація на фронті

Українські військові. Фото: 58 ОМПБр ім. Івава Виговського

Протягом минулої доби на фронті відбулось 146 бойових зіткнень. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням дев’яти ракет, а також 56 авіаударів із використанням 68 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 тис. обстрілів, зокрема 116 — із використанням реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 11 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Сьогодні вночі росіяни також ударили по Сумщині двома балістичними ракетами “Іскандер-М” із Курської області та атакували шістьма ударними БпЛА типу Shahed із Приморсько-Ахтарська (РФ). Ворожі дрони збили у Миколаївській, Хмельницькій, Львівській та Івано-Франківській областях. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури тощо.

Українська авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони за минулу добу завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу противника, уразили дві артилерійські системи та одну станцію РЕБ/РЛС.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії — відбулося дев’ять бойових зіткнень в районі Липців та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулось 10 атак. Сили оборони відбили усі штурмові дії росіян біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів поблизу населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське та Терни.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 17 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку противник атакував шість разів біля Григорівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку російські окупанти здійснили 24 атаки неподалік від Північного, Нью-Йорка, Торецька та Деліївки.

На Покровському напрямку відбито 42 штурмові дії в районі населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Прогрес, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша, Юр’ївка, Євгенівка та Карлівка, де росіяни за підтримки авіації намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак зафіксована поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 12 атак біля Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Дальнього, Невського та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку армія РФ здійснила сім штурмів позицій Сил оборони в районі Водяного, Костянтинівки, Урожайного та Макарівки.

На Гуляйпільському напрямку окупанти намагалися просунутися біля Гуляйполя, але зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку зафіксовано два бойових зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного.

На Придніпровському напрямку російські окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Дві атаки загарбників у районі села Кринки успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. 

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти зі своєї території, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте також: У Донецькій області тривають жорстокі бої, але інтенсивність просування окупантів знизилася, — Братчук

Раніше повідомлялося, що противник активізувався на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. 

Прямий ефір