Рішення Аргентини подати заявку на вступ до НАТО — приклад політичної рішучості, — Мережко

Олександр Мережко. Фото: uatv.ua

Аргентина вирішила подати заявку на вступ до НАТО. Також держава планує закупити винищувачі F-16 замість китайських літаків і надати Україні військову допомогу, про що раніше заявив міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі. Це прекрасний приклад політичної рішучості. І приклад, зокрема, іншим державам Латинської Америки. Таку думку озвучив голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Це дуже важливо, тому що зараз недоцільно говорити про якийсь нейтралітет, коли наростає напруженість між світом авторитарних, тоталітарних держав, з одного боку, і державами вільного світу, демократії. Ось відсиджуватися або дотримуватися якогось нейтралітету — це вже неправильно. Необхідно займати чітку позицію, тому що йдеться про спроби авторитарних держав зруйнувати світовий порядок, який сформувався”, — зазначив спікер.

Дії Росії теж слід розглядати в цьому контексті — у плані руйнування світового порядку, який ґрунтується на міжнародному праві, вважає Мережко.

“Тому всі держави повинні об’єднуватися для того, щоб зберегти цей світовий порядок і тим самим зберегти мир і безпеку в усьому світі”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Підтримка України посідає важливе місце в політиці президента Аргентини, — Фечко

Нагадаємо, Аргентина приєдналася до Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Після обрання президента Хав’єра Мілея країна дедалі активніше включається на підтримку України

Прямий ефір