Ситуаційний центр річкової флотилії ВМС України позитивно вплине на контроль за ситуацією на воді, — Плетенчук

Ілюстративне фото: Facebook/ВМС ЗС України

Відкритий в Україні ситуаційний центр річкової флотилії Військово-морських сил України позитивно вплине на контроль за ситуацією на воді. Про це сьогодні, 10 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“У принципі, ситуаційна обізнаність дуже важлива та відіграє ключову роль для прийняття правильних рішень під час управління військами. Тому, відповідно, центр, у якому ця вся інформація збирається в одному місці, опрацьовується відповідно, оперативно, однією командою, дає можливість ухвалювати правильні рішення, які зможуть зберегти як життя особового складу й техніку, так і дадуть їм можливість розраховувати на позитивний результат”, — сказав він.

За словами спікера, у річкової флотилії велика зона відповідальності.

“Україна — це морська і річкова держава, і значущість річок переоцінити для нашої економіки та для нашої політики досить складно. Тому річкова флотилія набирає обертів й, відповідно, обростає такими структурами, які дозволяють її використовувати максимально вигідно для України”, — зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, у складі ВМС України з’явився ситуаційний центр річкової флотилії, який відповідає за відстеження обстановки як на Дніпрі, так і на притоках — від білоруського кордону до міста Очаків.

Прямий ефір