ППО Росії складно збивати дрони: причини назвав Долінце

Богдан Долінце. Скріншот: uatv.ua

Технологічна база, яку використовує РФ для захисту своєї території від атак дронами, не розрахована перехоплювати такі об’єкти. Про це сьогодні, 9 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце.

“Система протиповітряної оборони досить сильно насичена саме з боку Російської Федерації. Це стосується як лінії фронту, так і безпосередньо прикордонних територій з Україною. З іншого боку, системи С-300, С-400 не є високоефективними проти безпілотників. Безпілотники — це досить невеликі літаючі об’єкти, які мають відбивні властивості. Такі об’єкти для російської ППО досить складні, і вона їх не може збивати”, — пояснив він.

Серед засобів ППО, здатних боротися з дронами, на озброєнні РФ має самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С”, але їхньої кількості недостатньо для захисту великої території Росії.

“Для боротьби з безпілотниками є так званий “Панцир-С”, але їх до повномасштабного вторгнення було трохи більше ніж 100 одиниць. І виробництво невелике — до десятка одиниць на рік. Частина цих машин знищується на фронті”, — сказав експерт.

Санкції Заходу послаблюють російську ППО, зазначив Долінце.

“Насамперед ідеться про те, що та технологічна база, яку використовує Російська Федерація, безпосередньо залежить від західних складників, і навіть із ними вони не здатні ефективно протидіяти дронам”, — резюмував він.

Читайте також: У російської армії вже немає можливості ховати свою техніку від українських безпілотників, — Федоренко

Прямий ефір