Вступ Грузії до Євросоюзу призупинено, — Герчинський

Прапори ЄС та Грузії. Фото: eurointegration.com.ua

Євросоюз призупинив процес приєднання Грузії через ухвалення закону “про іноагентів”. Про це пише Sova з посиланням на посла Європейського Союзу в Грузії Павла Герчинського, інформує FREEДОМ.

За його словами, антизахідна, антиєвропейська риторика грузинської влади абсолютно несумісна з метою вступу до Євросоюзу.

“Наміри нинішнього уряду Грузії незрозумілі для лідерів Євросоюзу. Закон про прозорість іноземного впливу явно є кроком назад. Також антизахідна, антиєвропейська риторика абсолютно несумісна з декларованою метою вступу до Євросоюзу. На жаль, наразі вступ Грузії до Євросоюзу призупинено. Це дійсно сумно і несамовито”, — сказав Герчинський на дводенній міжнародній конференції “Розширення Євросоюзу — геополітична необхідність і подальші кроки для країн-кандидатів до Євросоюзу”.

Крім того, ЄС заморозив 30 млн євро, виділених на підтримку Сил оборони Грузії.

Сполучені Штати також вирішили переглянути співпрацю з Грузією, заявили в Державному департаменті, зазначивши, що дії уряду “Грузинської мрії” несумісні із західними стандартами НАТО і Євросоюзу.

Читайте також: Якщо грузинська опозиція не об’єднається, на “Грузинську мрію” чекає беззастережна перемога на виборах, — Васадзе

Нагадаємо, США оголосили про перенесення на невизначений термін спільних військових навчань з Грузією Noble Partner.

Прямий ефір