На ракетну атаку РФ по Україні відреагував Байден — деталі

Джо Байден. Фото: gettyimages.com

Російські атаки, внаслідок яких загинули десятки українських мирних жителів, є жахливим нагадуванням про жорстокість РФ. Про це заявив президент США Джо Байден після масованої ракетної атаки по Україні напередодні, передає FREEДOM.

Американський лідер наголосив: вкрай важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну та не ігнорував російську агресію. Байден також анонсував зустріч із українським президентом Володимиром Зеленським та рішення для посилення протиповітряної оборони України.

“Цього тижня я вітатиму президента Зеленського та лідерів НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія, і я зустрінуся з президентом Зеленським, щоб ясно дати зрозуміти, що наша підтримка України є непохитною. Разом із нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста та мирне населення від ударів Росії. Сполучені Штати підтримують народ України”, — запевнив Джо Байден.

Читайте також: Примусити Путіна до миру: світові політики відреагували на удар РФ по “Охматдиту” (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, 8 липня російська армія випустила по Україні близько 40 ракет різних типів. Під ударами перебували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Покровськ, Слов’янськ, Краматорськ. У Києві російська ракета вдарила у Національну дитячу спеціалізовану лікарню “Охматдит” — зруйновано токсикологічне відділення, де на момент атаки перебували діти.

Прямий ефір