Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу — подробиці (ВІДЕО)

Ракетний удар по Кривому Рогу. Фото: група "Метінвест"

Одразу кілька міст Дніпропетровської області вранці 8 липня пережили масовану атаку російськими ракетами. У Кривому Розі було два влучання. Люди, які живуть за два три кілометри від цього району, кажуть, звук був дуже гучний.

“Перший був не сильний, потім дуже сильний. Потім глухуватий. Ми не бачили, бо ми на відстані кілометра два звідси”, — розповіла мешканка Кривого Рогу Ольга.

“Почув вибух. Вибіг у бомбосховище одразу. Нічого не слухав, нічого не дивився. Де, що, куди. Уже потім, пізніше виявилося, що тут таке велике горе”, — додав житель Кривого Рогу Максим.

Основний удар припав на адміністративну будівлю промислового підприємства. Протягом кількох годин тут вдалося погасити пожежу. Тепер рятувальники розбирають завали. Попередньо було відомо про 10 загиблих, майже півсотні поранених. Багато людей по допомогу зверталися до психологів.

“У людей були різні реакції, починаючи від просто шоку, ступору, закінчуючи істерикою. Треба було вислухати людей і направити їх на подальші дії, якщо вони не розуміли, що робити. Елементарно випити води. Ми їх відвели на місце, де їм не заважатимуть інші, де вони можуть висловити свої почуття”, — розповіла психологиня Вікторія.

Атакували росіяни й Дніпро. У місті пошкоджено дев’ятиповерховий будинок. Осколки ракет вибили вікна, пошкодили кілька десятків машин. Також пошкоджена й одна СТО. Загалом міська влада повідомляє про 10 пошкоджених багатоповерхових будинків. 12 осіб дістали травми, частина з них по допомогу звернулися до лікарень.

“У нашу лікарню доправили трьох постраждалих унаслідок вибуху в середньому ступені тяжкості. Усі поранені з ранами від вибухів, відкритими переломами кінцівок і акубаротравмою”, — розповів лікар-травматолог Степан.

У Дніпрі великих жертв вдалося уникнути завдяки тому, що люди вчасно зреагували на сигнал повітряної тривоги й сховалися в укриттях. А в Кривому Розі 9 липня вже оголосили днем жалоби.

Читайте також: 11 загиблих на Дніпропетровщині, у Кривому Розі оголошено жалобу — наслідки ракетної атаки РФ (ФОТО)

Нагадаємо, російська армія завдала масованого ракетного удару по Україні сьогодні, 8 липня, випустивши понад 40 ракет різних типів. Під ударами перебували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ, Краматорськ.

Прямий ефір