Ми повинні знищувати аеродроми ворога, — командир “Ахіллеса” про захист від російських авіаударів

Последствия российского авиаудара. Фото: t.me/olexandrprokudin

Українські військові дуже сподіваються, що західні партнери вже найближчим часом дадуть добро і дозволять Силам оборони розширити застосування високоточної зброї західних партнерів по території Російської Федерації. І одними з перших цілей мають стати летовища, звідки вилітають літаки бомбити українські міста та мирних жителів. На цьому сьогодні, 8 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM наголосив командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес”, що воює у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко.

Він упевнений: російська влада поставила перед собою мету не просто захопити територію України, а знищити все українське. І її авіація — дуже вигідний виконавець для Кремля.

“Я хотів би акцентувати. Якщо артилерист, який виконує бойові завдання, стріляє, іноді не розуміючи куди, тобто він дивиться за координатами, то пілоти чітко розуміють, куди скидають керовані авіабомби. Вони чітко розуміють, що вони б’ють житлові будинки в Харкові. Вони чітко розуміють, що вони б’ють по центральній площі, де немає військових дій. Вони розуміють, що б’ють по лікарнях, по школах, по садочках. Про що це свідчить? Що вони прийшли вбити кожного українця не просто за територію, вони прийшли нас знищити”, — зазначив військовий.

Він наголосив, що протидія має бути адекватною. Тому зараз дуже активно Сили оборони застосовують безпілотні системи, які знищують військові об’єкти, включно з тими, до яких можуть дотягнутися на території РФ. Він також зауважив, що українські захисники, на відміну від російських окупантів, вражають тільки військові цілі.

“Ми повинні боротися з причиною, тобто з аеродромами, з яких злітають ці літаки, з пілотами, які точно знають, що стріляють по цивільних об’єктах, ми повинні їх знищити саме там, на місці зльоту”, — вважає Федоренко.

У цьому контексті командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” зауважив: українські захисники дуже розраховують на те, що західні партнери дадуть змогу розширити вплив високоточної зброї західних партнерів на території Росії.

“Також упевнений, що найближчим часом буде розширено спектр наданих партнерами України систем ППО. Це має суттєво убезпечити насамперед мирних громадян України від постійного терору Російської Федерації”, — резюмував Юрій Федоренко.

Читайте також: Так виглядає готовність Росії до переговорів і її бажання до миру, — посол Німеччини в Україні про удар по дитячій лікарні в Києві

Прямий ефір