В окупованому Бердянську провалено черговий курортний сезон — подробиці від райради

Азовське море. Фото: gettyimages.com

Курортний сезон в окупованому Бердянську провалено. Про це сьогодні, 8 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

Він нагадав, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну в липні в Бердянську не було вільних місць: номери потрібно було бронювати завчасно.

“Станом на зараз — це небо та земля. І вже третій курортний сезон провальний по суті. Зрозуміло, що туристи як би окремі є. Окремі росіяни приїжджають, але це не той обсяг та не ті можливості, які раніше були. Бердянськ та його околиці за сезон могли прийняти до мільйона туристів. Окупанти планували пів мільйона туристів на цей рік. Станом на зараз зрозуміло, що це буде обчислюватися в тисячах”, — сказав Дудукалов.

Він наголосив, що в РФ була ціла хвиля піару із закликом їхати в “нові регіони” відпочивати. Однак за підсумком зайнято там до 10% всієї курортної сфери.

“Я так розумію, що тенденція йде до того, що їх не буде більше, тому що вони приїжджають у місто без світла, у місто без води, у місто без розваг та в місто, де багато чого не можна, враховуючи комендантську годину, і там не можна потикатися, бо військові тощо”, — сказав заступник голови Бердянської райради.

За його словами, курортного сезону в Бердянську немає й немає передумов для поліпшення ситуації. 

“З яким настроєм ті поодинокі туристи поїдуть до себе додому і розкажуть потім по сарафанному радіо, як ми класно з’їздили в Бердянськ, посиділи без світла, без кондиціонера, без холодильника, милися в тазику або взагалі в морі в солоній воді. Ось такий ось курорт”, — наголосив Дудукалов.

Читайте також: Росіяни в окупованій частині Запорізької області перетворюють історичні будівлі на казарми, а кургани — на укріплення — дані райради

Раніше він зазначив, що в окупованому Бердянську та прилеглих населених пунктах спостерігаються проблеми з водопостачанням і з електрикою: санітарна катастрофа там — це питання часу.

Прямий ефір