У Франції відбувся другий тур парламентських виборів — попередні результати

Вибори у Франції. Фото: gettyimages.com

У другому турі дострокових парламентських виборів у Франції 7 липня на перше місце вийшов лівий альянс “Новий народний фронт”. Згідно з неофіційними попередніми результатами голосування, ультраправе “Національне об’єднання”, всупереч очікуванням, може опинитися лише на третьому місці після центристського блоку президента Еммануеля Макрона. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на телеканали TF1 і France 2, інформує FREEДОМ.

За результатами екзитполів, жодна політична сила не може розраховувати на абсолютну більшість місць у парламенті: ліві можуть отримати орієнтовно від 172 до 215 мандатів, прихильники Макрона — від 150 до 180 та “Національне об’єднання” з партнерами — від 120 до 152. Для абсолютної більшості необхідно 289 місць із 577.

Згідно з інформацією Міністерства внутрішніх справ Франції, станом на 17:00 явка на виборчих дільницях склала 59,71%. У міністерстві зазначили, що у 2022 році на цей же час рівень участі становив 38,11%.

Читайте також: Європейські країни, у яких наближаються вибори, — ціль для нападок російської пропаганди, — Дейниченко

Нагадаємо, від участі у другому турі виборів до парламенту Франції відмовилися майже дві сотні кандидатів. Своє рішення вони пояснили тим, що хочуть уникнути розколу голосів виборців.

Раніше ультраправа партія “Національне об’єднання” Марін Ле Пен здобула перемогу в першому турі парламентських виборів у Франції з результатом 33%. 

Прямий ефір