Patriot і 2 млн євро на розслідування воєнних злочинів передадуть Нідерланди Україні

Каспар Велдкамп, Володимир Зеленський і Рубен Брекельманс. Фото: president.gov.ua

Нідерланди передадуть Україні додаткову систему протиповітряної оборони Patriot і виділять 2 млн євро на розслідування злочинів військових РФ. Про це під час свого першого візиту в Україну сьогодні, 7 липня, заявили міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп і міністр оборони Рубен Брекельманс, повідомляє FREEДОМ 

Велдкамп і Брекельманс зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським та представниками українського оборонного відомства, обговорювали співробітництво у сфері військових технологій, а також говорили про реформування системи закупівель і цифрові рішення.

“Коли ви говорите “дякую” нам за допомогу, ми дякуємо вам вп’ятеро більше. Ви захищаєте не тільки свою країну, а й свободу та демократію у світі. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми запрошуємо ініціативно брати участь у розвитку українських підприємств. Потрібно діяти активніше”, — зазначив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Міністр закордонних справ Каспар Велдкамп звернув увагу, що перші винищувачі F-16, які були обіцяні Україні Нідерландами, поставлять без затримок, відповідно до графіка. За його словами, дозвіл на експорт літаків уже отримано, тому жодних пауз не буде. Втім, терміни постачань дипломат не уточнив.

Читайте також: Будемо зміцнювати український флот і надалі разом із Британією, разом із Нідерландами, — Зеленський

Нагадаємо, Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну. У цьому запевнив новий міністр оборони країни Рубен Брекельманс.

Прямий ефір