Росармія на фронті “посилилася” мотоциклами, гольф-карами та самокатами — причини назвав Варченко

Російські окупанти. Фото: Військовий огляд

Війська Російської Федерації з початку 2024 року дедалі частіше використовують у повномасштабній війні проти України легкі транспортні засоби цивільного призначення, як-от електромотоцикли, гольф-кари та навіть самокати. Однак це не говорить про те, що у противника закінчилася бронетехніка. Усі ці засоби використовуються для швидкого пересування противника вздовж лінії фронту. Про це сьогодні, 7 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко.

“Звичайно, я б не пов’язував ці речі з відсутністю бронетехніки у російських окупантів.  Хоча ми розуміємо, що військова промисловість росіян не дозволяє не те що наростити, а навіть компенсувати витрати важкої техніки, які вони несуть на українському фронті. Але легка техніка використовується не від дефіциту бронетехніки, а для швидкого переміщення противника вздовж лінії фронту”, — розповів експерт.

Крім того, за допомогою цієї мінітехніки російські окупанти намагаються швидко проводити розвідку позицій Сил оборони України для підготовки ударів безпілотниками, FPV-дронами або артилерією.

“Легка техніка є досить мобільною і дозволяє здійснити швидку розвідку. Водночас ці транспортні засоби є більш вразливими — їх досить легко вивести з ладу. Крім того, особовий склад на ній теж менш захищений”, — акцентував Іван Варченко.

Читайте також: Ворог намагається розтягнути лінію фронту і активно задіює авіацію – ситуацію проаналізував Братчук

Прямий ефір