Велика Британія виступає за перезавантаження відносин з ЄС — заява Леммі

Девід Леммі. Фото: gov.uk

Перезавантаження відносин з ЄС є особливим пріоритетом нового уряду Великої Британії. Про це заявив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Девід Леммі під час візиту до Німеччини, повідомляє FREEДОМ з посиланням на Reuters.

У Берліні Девід Леммі зустрівся зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок. Серед іншого, дипломати обговорили організацію більш ефективної підтримки України.

“Ми хочемо перезавантаження наших відносин з Європою. Залишмо роки Brexit позаду. Ми не збираємося приєднуватися до єдиного ринку і митного союзу. Але є багато чого, що ми можемо зробити разом, починаючи з безпеки та пакту про безпеку Великої Британії та ЄС, який, я думаю, може охоплювати широкий спектр питань оборони, енергетики та клімату, над якими ми можемо працювати разом. Я хочу сказати абсолютно ясно: європейські країни — наші друзі. В умовах війни в Європі, війни Росії проти України, ми повинні продовжувати витрачати кошти на оборону і тісно співпрацювати”, — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Читайте також: Як зміна уряду Британії вплине на підтримку України — розбір політолога

Нагадаємо, новим прем’єр-міністром Великої Британії став Кір Стармер. Це сталося після перемоги лейбористів на парламентських виборах — вперше за 14 років.

Прямий ефір