“Мирні плани” Путіна — шум в очікуванні зміни політичної ситуації в Європі та США, — Курносова

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Після Глобального саміту миру, який пройшов у Швейцарії 15-16 червня, російський диктатор Путін активізувався зі своїми “мирними планами”, постійно пропонуючи якісь свої нові ініціативи. Однак у його планах — далеко не мир, а створення якомога більше галасу в очікуванні, що політична ситуація у Європі та Сполучених Штатах зміниться на його користь. Такою думкою, сьогодні, 7 липня в ефірі телеканалу FREEДOM поділилася російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Звичайно, перше завдання Путіна — це створення якомога більшого шуму навколо мирних переговорів, щоб показати світовій спільноті, що він дуже хоче миру. Однак Україна відкидає всі його “мирні ініціативи”. Друге завдання — своїми нібито мирними пропозиціями відтягнути час для того, щоб політична ситуація в Європі та США змінилася. І, можливо, в кращий для РФ бік”, — констатувала політична аналітикиня.

Вона додала, що ситуація у світі дійсно почала змінюватися.

“Ми вже знаємо, що пройшов перший тур виборів у Франції, де найбільше голосів отримала Марін Ле Пен. І хоча зараз вона всіляко намагається відгородитися від Путіна, усі пам’ятають її симпатію до російського диктатора. І в нього на неї великі плани. Змінилася влада у Великій Британії. Тому Путін вважає, що йому потрібно трошки потягнути, і після виборів у США ситуація кардинально почне змінюватися. А його “білий шум” може перетворитися вже на щось реальне”, — пояснила гостя ефіру.

За її словами, Путін сподівається, що йому вдасться розкрутити Європу та Сполучені Штати на якісь реальні переговори, але на умовах Москви.

“До речі, звертаю вашу увагу, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після візиту до Києва і до Москви був змушений констатувати, що позиції сторін занадто сильно розходяться. Тому говорити про якісь можливі переговори поки що не є можливим”, — резюмувала Ольга Курносова.

Читайте також: Крім формули миру президента Зеленського, жодних інших “мирних планів” не існує в природі — думка політолога

Прямий ефір