Путінський режим використовує незнання мігрантами своїх прав, обманом відправляючи їх на війну в Україну, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: hromadske.radio

За словами голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, у Росії на війну проти України вже відправили 10 тис. мігрантів. Як правило, серед них — представники бідних країн, які тікають до РФ за кращим життям, а опиняються на фронті. Водночас часто їх відправляють туди обманом. Про це сьогодні, 7 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповіла російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Наразі в Росії дійсно дуже велику кількість мігрантів відправляють на фронт. До того ж не тільки трудових мігрантів, а й студентів-іноземців. Причому вербування на війну відбувається не тільки у РФ, а й в інших країнах. Дуже часто людей відправляють обманом. Тобто під час вербування запевняють, що на фронті потрібно буде лише окопи рити, а зрештою люди опиняються на передовій”, — розповіла Курносова.

Вона зазначила, що путінський режим на повну використовує мігрантів у своїх цілях, користуючись тим, що вони не знають своїх громадянських прав.

“Давайте не будемо забувати, у яких умовах люди їдуть до Росії. Як правило, вони їдуть від одного диктаторського режиму і потрапляють в інший. Вони ж їдуть не з вільної країни, а звідти, де не просто бідність, а ще й абсолютна відсутність громадянських прав. Тому вони не мають того больового порога, який є у представників інших демократичних держав. Хоча заради справедливості потрібно зазначити, що зараз потік мігрантів у РФ дещо зменшився”, — констатувала політична аналітикиня.

Вона звернула увагу на те, що серед мігрантів у РФ є навіть люди, які готові воювати й на боці добра, тобто — на боці України.

“Багато з тих, хто бореться зі своїми тоталітарними режимами в Центральній Азії, прекрасно розуміють: доки Путін сидить у Кремлі, їхні країни теж не зміняться. Це, знаєте, як павук, який сидить у центрі павутини, поки його не прибрати з цієї павутини, її до кінця зруйнувати не вдасться. У цьому сенсі небезпека полягає в тому, що дійсно Москва сьогодні підтримує не тільки тоталітарні режими у Центральній Азії, Північній Кореї, а навіть у далекій Венесуелі. Вкладаються величезні грошові ресурси для того, щоб диктатори залишалися при владі”, — зазначила редакторка порталу After Empire.

Читайте також: Мігрантів у Росії обманом відправляють на війну проти України (ВІДЕО)

Прямий ефір