Першим обов’язком мого уряду стануть безпека й оборона, — новий прем’єр Британії

Кір Стармер. Фото: gettyimages.com

Безпека й оборона будуть першочерговими завданнями нового уряду Великої Британії. Про це заявив британський прем’єр-міністр Кір Стармер на своїй першій пресконференції в новому статусі, повідомляє FREEДОМ.

Стармер розповів, що вже провів низку міжнародних телефонних розмов, щоб налагодити відносини з іншими країнами, а також обговорити справді важливі питання про Україну.

Також прем’єр наголосив, що продовжить свою дипломатичну місію зі світовими лідерами на саміті НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

“Вашингтон надасть мені можливість провести подальші дискусії не тільки з тими лідерами країн, з якими я вже говорив, але також і з тими, з якими мені належить поговорити. Це, безумовно, важливий саміт НАТО. Я заявляю, що першим обов’язком мого уряду стануть безпека й оборона. Ми повинні ясно продемонструвати нашу непохитну підтримку НАТО. І, звісно ж, ще раз заявити, як я напередодні вже сказав президенту Зеленському, про підтримку, яку ми та наші союзники продовжать надавати Україні”, — передає слова Стармера агентство Reuters.

Читайте також: Як зміна уряду Британії вплине на підтримку України — розбір політолога

Нагадаємо, новим прем’єр-міністром Великої Британії став Кір Стармер. Це сталося вперше за 14 років після перемоги лейбористів на парламентських виборах, які відбулися 4 липня. За явки виборців у 60% Лейбористська партія здобула 33,8% голосів (411 місць у парламенті), Консервативна партія — 23,7% (121 місце), партія “Ліберальні демократи” — 12,2% (72 місця).

За два роки Велика Британія змінила трьох прем’єр-міністрів. Новий очільник британського уряду Кір Стармер пообіцяв, що вестиме країну в бік більш “тихих вод” після турбулентного правління попередників.

Читайте також: У Британії представили новий уряд — як перемога лейбористів вплине на політику щодо України (ВІДЕО)

Прямий ефір