Українські дрони здатні завдавати суттєвих ударів по території РФ, — Храпчинський

Анатолій Храпчинський. Скріншот: uatv.ua

Виробництво дронів в Україні розвивається швидкими темпами. Розробки українських інженерів уже здатні літати на відстань до 3 тис. км і нести корисне навантаження до 100 кг. І це не межа. Про це сьогодні, 6 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів авіаційний експерт, заступник директора української компанії з виробництва систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) Анатолій Храпчинський.

“Розробки українські дозволяють літати на відстань до 3000 км і нести корисне навантаження до 100 кг, залежно від поставлених завдань. Водночас також працюють наші розвідувальні безпілотні літальні апарати (БпЛА), які допомагають наводити та фіксувати результати”, — сказав він.

Ця галузь динамічно розвивається, чому потрібно сприяти.

“Ця галузь має і далі активно розвиватися. Ми бачимо з боку наших західних партнерів пропозиції щодо фінансування цієї галузі. Те, що показують українські інженери, допомагає робити суттєві удари по території Російської Федерації. Ворог шукає рішення щодо протидії, і нам потрібно надалі розвиватися, масштабуватися, модернізуватися. Потрібно розробляти новіші сучасні системи, які дозволять нести більше корисного навантаження”, — зазначив експерт.

На полі бою дрони стали одним із ключових засобів ураження бронетехніки та особового складу ворога.

“Безпілотні системи зіграли ключову роль у цій війні. Ми бачимо використання класичних FPV-дронів — комерційних дронів, які стали зброєю. За вдалого використання одного-двох дронів достатньо для того, щоб знищити російський танк або іншу техніку”, — констатував Храпчинський.

Читайте також: Українські дрони — це вже глобальний бренд, — Зеленський наприкінці 864-го дня війни

Прямий ефір