Дрон — дуже важливий засіб озброєння ЗСУ, — Попович

Безпілотник. Фото: facebook.com/easternforces

У сучасній війні дрон став одним із найважливіших засобів боротьби з ворогом. Дрони використовуються на полі бою як для ураження противника, так і для розвідки. Безпілотні літальні апарати (БпЛА) також використовуються для ударів по військових об’єктах на території РФ і знищують російський флот в акваторії Чорного моря. Про це сьогодні, 6 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Дрон — це дуже важливий засіб для знищення артилерії, різних систем озброєння і танків. За допомогою дронів можна знищувати та впливати на позиції противника. За допомогою дронів можна вести розвідку та наводити вогонь артилерії”, — сказав він.

Удари по військових об’єктах на території РФ, а також боротьба з російським флотом у Чорному морі та захист “зернового коридору” також здійснюється за допомогою БпЛА різних модифікацій.

“Дрони відіграють величезну роль зараз для удару в глибину території Російської Федерації. За допомогою дронів ми змогли вигнати російський Чорноморський флот практично з Криму, забезпечити “зерновий коридор”, тобто завдавати ударів по кораблях Чорноморського флоту Російської Федерації”, — резюмував експерт.

Читайте також: Використання безпілотників — один із ключових пріоритетів для ЗСУ, — Сирський

Нагадаємо, Оскольський електрометалургійний комбінат у Бєлгородській області повністю виведений з ладу. Робота підприємства повністю паралізована внаслідок атаки українськими дронами.

Прямий ефір