Наскок не виходить — окупанти намагаються використати тактику “малих котлів”: гарячі ділянки фронту проаналізував Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Активізація російських окупаційних військ на Торецькому напрямку — частина комплексу заходів російського Генштабу, що передбачає, зокрема, флангове охоплення позицій Сил оборони України на Краматорському напрямку. Адже фланговий удар з Торецького напрямку дає можливість виходу безпосередньо на Костянтинівку, а далі — до агломерації промислових міст Донецької області, Краматорська, Дружківки та Слов’янська, фактично минаючи Часів Яр. Про це сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов сьогодні, 6 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Йдеться про те, що наразі перед окупантами стоятиме питання подальшого просування в районі Часового Яру, а саме — форсування каналу “Сіверський Донець — Донбас”. Як би там не було, але це фактично нова лінія фронту, і подолати її наскоком не вдасться. Тим більше, так званий наскок уже не виходить: бої в районі Часового Яру тривають уже понад чотири місяці. Окупанти чудово розуміють, що подальший поступ углиб української території можливий лише в результаті флангових маневрів”, — вважає він.

Снєгирьов нагадав, що і на Краматорському напрямку основні атаки російської армії відбуваються в районах Івановського та Калинівки.

“Тобто це можливість флангового охоплення Збройних сил України з метою створення оперативного оточення. Окупанти намагаються використати тактику так званих “малих котлів” з метою видавлювання Збройних сил України із зайнятих позицій. Тому й активізація на Торецькому напрямку не є випадковою. Перша мета — це спроба саме флангового маневру. І друга — безпосередня загроза локаціям Збройних сил України: трасам, якими здійснюється підвезення БК, вивезення поранених та ротація особового складу Сил оборони України”, — пояснив військово-політичний аналітик.

Він також прокоментував активізацію росіян на Лиманському та Сіверському напрямках, зазначивши, що загарбники намагаються розтягнути лінію фронту та мінімізувати можливості Генерального штабу Збройних сил України перекидати оперативні резерви.

“З цим пов’язана активізація напруженості і на Лиманському, і, до речі, на Сіверському напрямку. На Сіверському напрямку вони [окупанти] не відмовилися від тактики створення оперативного оточення українських військ у районі Сіверська… Подивіться, водночас удари і з боку Білогорівки Луганської області, і Виїмки Донецької області. А на Лиманському напрямку вони намагаються вийти вже безпосередньо на Лиман. Це основний транспортний хаб Збройних сил України… Але головне — політичне значення міста. Саме Лиман був деокупований під час успішного контрнаступу Збройних сил України. І це символ української перемоги. І тому не випадкова така активізація”, — вважає Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: На фронті — 139 боєзіткнень, найбільше ворожих атак відбулось на Лиманському та Покровському напрямках, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, за минулу добу загальні втрати російських загарбників склали 1 260 осіб. Також українські воїни знешкодили 11 танків, 18 бойових броньованих машин, 66 артилерійських систем, 58 безпілотників оперативно-тактичного рівня, дев’ять ракет, 76 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки ворога.

Читайте також: “Окупанти намагаються тілами своїх солдатів прокласти шлях до успіху”: ситуацію на Торецькому напрямку прокоментував експерт

Прямий ефір