Депутати втрачають лояльність і хочуть забитися в щілини в Дубаї та на Балі, — Пономарьов про репресивні заходи в Держдумі РФ

Ілля Пономарьов. Фото: Facebook/iponomarev

Депутатів Держдуми РФ та членів Ради Федерації почнуть позбавляти мандатів за неузгоджений із керівництвом виїзд за кордон. Законопроєкт уже ухвалено у першому читанні. Це, звичайно, не спроба якимось чином захистити депутатів, а “чистої води репресивний захід”. Таку думку висловив голова З’їзду народних депутатів Росії, координатор політичного центру легіону “Свобода Росії” Ілля Пономарьов в ефірі FREEДОМ.

“Звичайно, вона пов’язана з тим, що дедалі більша кількість депутатів втрачає лояльність. Вони не готові до якихось активних дій, виступів проти влади тощо. Тим не менш, вони тяжіють до того, щоб забиватися в різні щілини у всяких там Дубаї, на Балі та в інших подібних юрисдикціях, які, з одного боку, не підтримують санкційну політику, але в той же час десь подалі від батьківщини. Цей процес іде”, — констатував гість ефіру.

Він зауважив, що у світлі цього зрозуміла й ініціатива спікера Держдуми РФ Володіна опрацювати питання заборони депутатам та сенаторам виїжджати за межі Росії протягом двох-трьох років після закінчення повноважень.

“Володін, спікер Державної Думи, завжди був схильний до таких жорстких рішень. Він мав прізвисько “М’ясник”, коли він був ще в адміністрації президента Росії, відповідав за внутрішню політику. Він цю політику продовжує і зараз”, — зазначив Пономарьов.

За його словами, такі ініціативи в РФ можна лише вітати.

“Чим більше вони битимуть один одного, чим більше вони будуть репресувати, тим швидше вся ця історія розвалиться. Тому можна лише аплодувати”, — сказав Ілля Пономарьов.

Читайте також: Кремль боїться, що депутати та сенатори побіжать у західні країни, — Курбангалєєва про новий законопроєкт Держдуми РФ

Прямий ефір