Поліціянт із Кривого Рогу після ампутації ноги не втрачає оптимізму — репортаж FREEДОМ (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: mvs.gov.ua

Вісім операцій за тиждень переніс поліціянт із Кривого Рогу (Дніпропетровська область). Важке поранення він отримав 12 червня, коли російські терористи вчергове атакували місто ракетами. Тоді дев’ятеро людей загинули, 29 дістали поранення. Стабілізувати 33-річного Ігоря вдалося дніпровським медикам. Але щоб врятувати йому життя, довелося ампутувати ногу. повідомляє FREEДОМ.

Ігор у поліції служить понад десять років. 12 червня він був на службі — з групою слідчих проводили поквартирний обхід у кримінальному провадженні. У цей момент росіяни вдарили по Кривому Рогу ракетою “Іскандер”, яка вибухнула в житловому секторі. За словами поліціянта, між оголошенням тривоги та вибухом минуло менш ніж п’ять хвилин. Дійти до укриття за цей час не встигли.

“У мене все в очах потемніло, я впав у заглиблення в землі. Відчув запах і смак горілої землі, прямо розпеченої. Я затягнув на обличчя футболку, щоб не дихати цим. Через якийсь час усе осіло, я почав оглядатися. Поруч зі мною люди лежать, поруч зі мною мій колега. Але я не міг встати, щоб піти надати якусь допомогу”, — згадує Ігор.

Більш пошкоджену ліву ногу чоловік перетягнув ременем, щоб уникнути великої крововтрати. Але через сильне поранення обох ніг втратив понад 3 л крові. Його дружина каже, коли почула в місті сильний вибух, одразу додзвонилася до дитини та батьків, а Ігор не відповідав.

“Подзвонили з лікарні, і сказали, що ваш чоловік у нас, він зараз в операційній, не переживайте. Я одразу туди поїхала. А дорогою мені ще подзвонив хлопець зі швидкої. Ігор усіх просив: “Зателефонуйте моїй дружині”, — розповідає дружина поліціянта Яна.

Протягом тижня поліціянту провели вісім операцій, але ногу медики врятувати не змогли.

“Боролися за кінцівки до кінця, і рятували йому життя. Нирки вже відмовляли, вони перестали фільтрувати. Тут довелося робити найскладніше і морально, і фізично для лікарів-хірургів — ампутувати кінцівку заради порятунку життя”, — зазначив генеральний директор лікарні.

Зараз Ігор уже йде на поправку і готується до реабілітації та протезування. Після відновлення він планує повернутися на службу в поліцію, щоб документувати російські воєнні злочини.

Читайте також: Після поранень українські військовослужбовці проходять психологічну реабілітацію — історії ветеранів (ВІДЕО)

Прямий ефір