Починається найсерйозніший і найтриваліший етап, — політолог про переговори України з ЄС

Максим Несвітайлов. Фото: facebook.com/nesvitaylov

Початок переговорів України з ЄС — початок абсолютно нового, важливого етапу входження країни до Європейського Союзу. Наступним етапом буде проведення переговорів і реалізація реформ. Про це сьогодні, 25 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов.

“Ми зараз перебуваємо на третьому етапі. Наступний етап — це вже проведення переговорів і реалізація реформ, усіх 35 пунктів, робота над кожним напрямком і пунктом. Зараз починається найсерйозніший етап, найтриваліший етап, після якого вже все буде йти по накатаній — оцінка досягнень, підписання договору, ратифікація всіма країнами учасниками Європейського Союзу. Ось ми зараз переходимо до найтривалішого і найнасиченішого етапу”, — пояснив він.

Несвітайлов зауважив, що складно сказати, скільки за часом займе етап переговорів.

“Туреччина 19 років перебуває в статусі переговорів. Не те щоб вони сильно працюють над цим напрямком, але, з усім тим. Я думаю, що, з огляду на те, якими ударними темпами ми дійшли до цього етапу, ми можемо розраховувати для себе на швидші кроки для вступу до Європейського Союзу”, — висловив думку політолог.

Він вважає, що Україна зможе швидше, ніж інші країни стати членом ЄС, оскільки серйозно ставиться до впровадження реформ.

“Чотири-шість років — це досить реальна історія. Ми зараз користуємося тим вікном можливостей, яке є. І якщо ми цю можливість не проґавимо, ми будемо тільки розвивати наш успіх, то, я думаю, ми можемо і раніше 2030 року стати повноправними членами Європейського Союзу”, — зауважив Несвітайлов.

Читайте також: Україна проводить переговори про вступ до ЄС — деталі (ВІДЕО)

Нагадаємо, під час звернення до українського народу з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу.

Прямий ефір