Партнерство в ім’я війни — мету візиту Путіна в Пхеньян назвав військовий експерт

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Партнерські відносини Росії та Північної Кореї ґрунтуються насамперед на військовій взаємодопомозі між країнами. Москва отримує від Пхеньяна необхідні для неї боєприпаси, а той сподівається отримати технологічні розробки озброєнь. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовий експерт Валерій Рябих.

“Потрібно сказати, спочатку постачання у РФ північнокорейського озброєння відзначалися, коли Росія мала критичну необхідність в отриманні додаткових боєприпасів. Це було пов’язано насамперед із тим, що власних запасів для виконання поставлених завдань на фронті у РФ не було. За різними підрахунками, за цей період Північна Корея могла поставити Росії близько 1,5 млн боєприпасів різного калібру. Перш за все, пострадянських калібрів 122 і 152 міліметри”, — зазначив військовий експерт.

Він звернув увагу, що є чимало доказів низької якості цих північнокорейських боєприпасів.

“Річ у тім, що в Росію постачали боєприпаси, які було знято зі зберігання і які пролежали на складах уже багато десятків років, щонайменше, чотири-п’ять десятиліть. І, звичайно ж, якість цих боєприпасів була дуже низькою. До речі, це позначалося і на самих російських окупантах під час використання цих боєприпасів”, — розповів гість студії.

За його словами, активізація партнерства Росії та Північної Кореї, що спостерігається нині, зумовлена насамперед військово-технічною взаємодопомогою між країнами. І пов’язано це безпосередньо з реальними обмеженнями в доступі РФ до міжнародних ринків озброєнь.

“Тому Росія змушена була реанімувати партнерські відносини з Північною Кореєю. Зараз це партнерство набуває глибших смислів. Російський диктатор Путін навіть заявляє про те, що готовий надати КНДР власне озброєння для того, щоб здійснювати тиск на США. А після нещодавнього візиту Путіна до Пхеньяну проявляється той момент, коли цілком вірогідно, що оборонно-військово-промисловий комплекс Північної Кореї може бути запущений вже в інтересах Російської Федерації. Пхеньян здійснюватиме планомірні постачання боєприпасів Москві, яких вона так критично зараз потребує”, — резюмував Валерій Рябих.

Читайте також: У війні проти України КНДР надала найбільшу військову допомогу Росії — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір