Ядерна зброя є не тільки у Путіна, — Подоляк

Ілюстративне фото: pixabay.com

Своїми заявами про зміну ядерної доктрини Путін може дійти до остаточного занулення нікчемної репутації Росії та особисто себе. Погрози, які постійно лунали з вуст російського диктатора, виявилися безглуздими. Про це сьогодні, 22 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Виявилося, що росіяни навіть проти України сам на сам конвенційну війну виграти не можуть. Ще раз наголошую, це — остаточне обвалення репутації Росії. Ця країна вкрай нікчемна, ресурсна, об’ємна, але вкрай нікчемна. Цей надутий диктатор погрожує неядерній країні, з якою він думав за три дні впоратися, ядерною зброєю. Це, звичайно, виглядає безглуздо. Але ядерна зброя є не тільки у Путіна. І цьому суб’єкту час було б усвідомити, що готовність його ядерної тріади не зовсім, напевно, адекватна”, — заявив він.

Подоляк зауважив, що Путіну треба було вивчити, чи справді його ядерна зброя готова до застосування, а то буде так само як із гіперзвуковою зброєю і з усім іншим, чим він довгий час хизувався.

“Йому потрібно це спочатку усвідомити. Ще раз наголошую, що він, можливо, не впевнений у тому, що його ядерна зброя готова до відповідного застосування. З іншого боку, не тільки Російська Федерація володіє ядерною зброєю. І тут доречно буде згадати заяву пана Столтенберга, що зараз якраз проводять реорганізацію і підготовку ядерної зброї країни НАТО для того, щоб у принципі бути готовим до належної відповіді”, — звернув увагу радник глави Офісу президента.

За його словами, заяви Путіна будуть нескінченні.

“Це боягузливий персонаж, боягузлива країна, об’ємна, ресурсна… І не потрібно з нею загравати. Тобто не потрібно реагувати на кожну згадку ядерної тріади, проведення навчання тощо. Усе, що стосується тактичного чи стратегічного навіть ядерного потенціалу Росії — не треба на це реагувати. Потрібно ухвалити для себе рішення: у такому вигляді Росія має припинити існувати. Військові злочинці на чолі з авторами війни, безумовними авторами — це вся Рада безпеки Росії, повинні опинитися на лаві підсудних”, — упевнений Подоляк.

Він звернув увагу, що немає ніякої ескалації, яка визначається Україною.

“Україна веде оборонну війну. Уся ескалація — від Російської Федерації. І потрібно про це говорити. І потрібно ще раз ухвалити рішення: конвенційну війну Україна має виграти, а для цього потрібен певний обсяг, масштаб військового постачання”, — сказав радник глави Офісу президента.

Читайте також: Путін шукає по всьому світу божевільних самогубців, готових натискати на ядерні кнопки, — експерт із нацбезпеки

Нагадаємо, експерт з національної безпеки Віктор Ягун сказав, що Пхеньян прагне створити ядерну тріаду.

Прямий ефір