П’ять країн ЄС домовилися про спільну закупівлю ЗРК Mistral

ЗРК "Містраль". Фото: kaitseministeerium.ee

Естонія спільно з Францією, Бельгією, Кіпром та Угорщиною підписала контракт на закупівлю зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) малої дальності Mistral (“Містраль”). Про це повідомив естонський Центр оборонних інвестицій, інформує FREEДОМ.

У Центрі зазначили, що документ є наочним доказом того, що складна міжнародна ситуація з безпекою значно зміцнила зв’язки Альянсу та посилила співпрацю союзників.

Зенітно-ракетний комплекс Mistral вже багато років є частиною озброєння Сил оборони Естонії.

“Війна в Україні показала важливість протиповітряної оборони, зокрема й малої дальності. Досвід наших Сил оборони показує, що це є дуже дієвою системою озброєння. Бойові стрільби на цей момент дали в основному стовідсотковий результат поразок цілей, що літають, — пояснив керівник категорії озброєнь Національного центру оборонних інвестицій Раміль Ліпп.

Додамо, що французький зенітно-ракетний комплекс має радіус дії до 6 км. Він призначений для ураження літаків та вертольотів. Нові Mistral та ракети до них будуть доставлені до Естонії протягом наступних трьох років.

Читайте також: Скільки країн НАТО витрачають на оборону — розбір (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що Естонія надає Україні як військову допомогу зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) малої дальності типу Mistral і ракети.

Прямий ефір