Росія перебуває на шляху деградації, — Левусь

Дмитро Левусь. Фото: Facebook/Дмитро Левусь

Нелегітимний очільник Росії, щодо якого Міжнародний кримінальний суд виписав ордер за злочини депортації українських дітей, наразі не може їздити по всьому світу. Росія, яка раніше входила до G8 і G20, тепер створює союзи з такими країнами як Північна Корея, Китай, Іран, В’єтнам та іншими. Про це сьогодні, 19 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав політолог-міжнародник Дмитро Левусь.

Він зауважив, що після проведення Саміту миру, на якому були присутні представники багатьох країн та організацій, у Росії мають намір провести схожий захід.

“Ось Путін їде та розмовляє з лідером Корейської народно-демократичної республіки, диктатором, і розповідає про демократію у статті. Це виглядає навіть якось іронічно. І це, до речі, дуже показує, що Росія перебуває на шляху деградації, приблизно як це було під завісу існування Радянського Союзу, — вважає Левусь.

Політолог заявив, що як раніше Радянський Союз був на других ролях, так зараз виглядає і Росія.

“Було проведено Глобальний саміт миру, але треба зобразити його імітацію, що є вага для того, щоб провести. Для свого населення показується, що все нормально, міжнародні контакти є, можна їхати до товаришів диктаторів чи країн, які не зовсім визначилися з демократією. А потім все виглядає приблизно так, як було з Олімпіадою, коли 1984 року Радянський Союз не поїхав до Лос-Анджелеса, а потім розвів американських філантропів на гроші, організував Ігри доброї волі, які ніколи не досягли навіть половини такого впливу, як Олімпіади, хоча мали стати їх замінником. І ось зараз, до речі, те саме і в політиці, і в спорті: Росія проводить ігри БРІКС, де по одному спортсмену виступає в деяких дисциплінах, збирається восени проводити Ігри дружби, на які вже є протест Міжнародного олімпійського комітету. Тобто абсолютне пікірування що в політиці, що в спорті, — резюмував він.

Читайте також: Москва залежить від авторитарних режимів — подробиці турне Путіна в КНДР (ВІДЕО)

Нагадаємо, російський опозиційний політик Дмитро Гудков висловив думку, що у Володимира Путіна наступників бути не може, він ніколи не поступиться владою. Диктатор лише зміцнює своє оточення лояльними людьми. Вся влада в Росії будується на правлінні Путіна, тому коли його не стане, система зруйнується. 

Прямий ефір