Російські системи РЕБ сильно переоцінені — розбір експерта

Ілюстративне фото: defence-ua.com

Російські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) переоцінені: їхня перевага полягає тільки в кількості. Про це сьогодні, 19 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт у сфері авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський.

“РЕБ Російської Федерації переоцінений. Він сильний тільки в тому, що його дуже велика кількість. Якщо ми говоримо про засоби протидії, то це, скоріше, більше системи, які придушують канали навігації, можуть, припустимо, придушувати канали мобільного зв’язку або ж радіозв’язку. Але не йдеться про новий виклик, який зараз перед усіма стоїть, — це канали комунікації між пілотом і, припустімо, безпілотними системами. Тому Росія зараз активно намагається розробляти в цьому напрямку свої протидії”, — сказав експерт.

За його словами, в більшості такі російські розробки засновані на китайських модулях та на китайських комплектуючих.

“Якщо говорити про наші системи, то ми розробляємо свої власні системи, і ми працюємо більше з європейськими компонентами. І тут слід сказати, що у нас є вже свої розробки, які, припустимо, дають змогу впроваджувати навіть засоби радіоелектронної боротьби зі штучним інтелектом”, — додав Храпчинський.

Читайте також: Україна вийшла на паритет із РФ у використанні технології РЕБ — подробиці від Яковенка

Раніше командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес”, що воює у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко розповів, що російські окупанти мають певну перевагу в портативних засобах радіоелектронної боротьби (РЕБ) перед українськими військовими.  

Прямий ефір