В Україні немає питання втоми, а є питання виживання, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Українці через війну, яку розв’язав Володимир Путін, змушені виживати, захищатися. Саме тому потрібно зупинити Росію. Якщо цього не зробити зараз, то таке саме будуть переживати європейці, бо Путін не зупиниться. Про це сьогодні, 16 червня, сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції, повідомляє FREEДОМ.

“В Україні немає питання втоми, а є питання виживання. Нас нацист Путін прийшов знищити. У нього саме ця ідея. Ми захищаємо своїх дітей. Ми вдячні, що нам допомагають, але я не вважаю, що через цю допомогу можна втомитися. Це не та ціна за війну”, — заявив він.

Україна намагається йти й дипломатичним шляхом, залучає партнерів і опирається на міжнародне право, бо хоче досягти миру, зауважив президент.

“Путін не зупиниться на війні проти України. Буде все те, що було перед Другою світовою війною. Путін піде далі. І в Європі ніхто не думатиме про втому, а всі будуть думати про виживання. Тому ми повинні зупинити цю людину. Ми пропонуємо мирний процес. Давайте це зробимо дипломатичним шляхом. Людям в Україні складно. Путін своїм військом забирає життя людей, ґвалтує жінок, краде дітей. Як можна це пробачити? Дуже б хотілося, щоб світ не втомлювався”, — пояснив він.

Читайте також: Своїми останніми заявами Путін показав всьому світу, що його минулі слова про бажання закінчити війну помножені на нуль, — Зеленський

Прямий ефір