Росія не повинна бути сильнішою за європейську демократію, — прем’єр-міністерка Данії

Метте Фредеріксен. Фото: uatv.ua

Усьому світу необхідний мир в Україні. Про це сьогодні, 15 червня, на Глобальному саміті миру в Швейцарії заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, повідомляє кореспондент FREEДОМ.

Вона також наголосила, що важливо, щоб Росія дотримувалася демократичних принципів, не перевищуючи свого впливу над європейською демократією.

“Мирне рішення може бути знайдено тільки в тому випадку, якщо є два партнери, які хочуть миру. На жаль, Росія, Путін не хоче миру, в той час як Україна хоче миру. Зараз підтримують мирне рішення майже 100 країн. Тому я вважаю, що це важливо для всього світу. Нам потрібен мир в Україні, і водночас нам потрібно, щоб Росія поважала і дотримувалася демократії. Росія не повинна бути сильнішою за європейську демократію”, — із заяви Метте Фредеріксен.

Читайте також: Україна йде на обговорення теми миру із сильною позицією, — президент Фінляндії

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувається перший Глобальний саміт миру, у роботі якого станом на 15 червня бере участь 101 делегація. Станом на 14 червня свою присутність підтверджували 92 країни і 8 міжнародних організацій.

Читайте також: Вірю, що ми побачимо тут, як твориться історія, — Зеленський перед відкриттям Саміту миру

Прямий ефір