Війська РФ інтенсивно атакують на Покровському напрямку — ситуація на фронті 

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують протидіяти спробам російських окупантів просунутися в глибину території держави. Впродовж минулої доби Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили 15 районів зосередження особового складу ворога, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт.  Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські війська завдавали по Україні за минулу добу шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет. Крім того, зафіксовано 38 авіаударів із використанням 57 КАБів, 490-та дронів-камікадзе. Росіяни здійснили понад 3 тис. обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї. На фронті впродовж доби 14 червня відбулося 81 бойове зіткнення.

На Харківському напрямку російські окупанти три рази за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції українських підрозділів в районі Вовчанська та Тихого. Всі ворожі атаки ЗСУ відбили. 

10 бойових зіткнень з російськими окупантами відбулося на Куп’янському напрямку. Ворог намагався покращити тактичне положення біля населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. 

На Лиманському напрямку російські війська дев’ять разів атакували наші позиції в районах Греківки, Тернів і Невського. Ситуація контрольована — чотири боєзіткнення, станом на 22:29 14 червня завершились, а ще п’ять — тривали. 

На Краматорському напрямку активність ворога поблизу Андріївки успіху не мала.

Ворог інтенсивно атакує позиції українських захисників на Покровському напрямку — здійснив 29 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається біля Новоолександрівки, Сокола та Новопокровського. Українські захисники відбили 17 атак. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Втрати агресора на даному напрямку становили 263 особи вбитими та пораненими. До того ж декілька росіян здалися в полон. 

На Курахівському напрямку відбулося 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районі населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 16 російських атак. 

На інших напрямках ситуація суттєво не змінилася. 

Читайте також: Ізолювати російські війська: військові об’єкти РФ у Криму системно знищують ЗСУ (ВІДЕО)

Нагадаємо, армія РФ збільшила кількість атак на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Прямий ефір