Фабрика, де рятують життя: дніпровські медики роблять неможливе, рятуючи поранених бійців ЗСУ (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Дніпровські медики вже третій рік називають свою лікарню “фабрикою, де рятують життя”. З перших днів повномасштабного путінського вторгнення в Україну вони отримали величезний досвід із лікування бойових травм. І тепер їм часто вдається робити навіть неможливе, щоб дати своїм пацієнтам із важкими пораненнями шанс на друге життя, повідомляє FREEДОМ.

“Ми ще переливаємо кров, але все йде нормально. І Олег ще вчора був вкрай важким, але сьогодні вже розмовляє, спілкується з нами”, — розповів генеральний директор лікарні.

Олегу 31 рік. Він поліцейський, на війну вперше потрапив 2015 року. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знову пішов захищати батьківщину, був на найгарячіших напрямках у складі батальйону “Лють”. На початку червня 2024 року отримав серйозне поранення. Його група потрапила під масований обстріл противника. Тоді осколкові поранення отримали троє бійців.

“Зрозумів, що в ногу мені влучило. Турнікет натягнули, зав’язали. Я свідомість втратив, але швидко включився. Треба було якось вибиратися. Другий хлопець хоч більш-менш рухатися міг. А я так, на руках, по-пластунськи. Як міг пересувався. Спасибі хлопцям хочу сказати, які допомагали мені, морально тягнули. Я вже не міг, правда, але вийшли”, — розповів Олег.

Ногу медикам врятувати не вдалося. Першу ампутацію провели в стабілізаційному пункті, другу — вже в дніпровській лікарні. Стан Олега був важкий. Але його вдалося стабілізувати.

Не інакше як дивом медики називають історію ще одного військового. Життя 48-річного Андрія два дні було під загрозою. Він був у глибокій комі. І навіть фахівці не вірили в те, що чоловік житиме.

“Тільки там, де був бронежилет, немає пошкоджень. Усе тіло перебите. Найкращі лікарі-реаніматологи зробили все можливе, щоб за два дні він зміг розплющити очі й почав потроху сам дихати й розмовляти”, — зазначив генеральний директор лікарні.

Медики кажуть, перше, що запитав пацієнт, чи на місці його очі, руки та ноги. Усе вдалося врятувати. Але осколки від боєприпасів сильно пошкодили великі ділянки тіла. Однак, попри це, Андрій уже просить лікарів вивести його на прогулянку.

Попереду в Андрія не менше десяти операцій. Але головне, кажуть медики, усе найскладніше для нього — вже в минулому.

Читайте також: Зібрали стопу, наростили кістку і м’яз: реабілітаційний центр у Дніпрі повертає до повноцінного життя українських військових (ВІДЕО)

Прямий ефір