Міноборони Німеччини планує значно збільшити резерв Бундесверу

Солдати Бундесверу. Фото: gettyimages.com

Міністерство оборони Німеччини планує значно збільшити резерв Бундесверу — до 60 тис. осіб. Про це заявив заступник генерального інспектора збройних сил Андреас Гоппе, інформує FREEДОМ.

“Якщо ви подивитеся на Україну, то побачите, що ми просто не здатні протриматися і розвиватися так, як це в нас відбувається зараз. Тому нам потрібен резерв. Я переконаний, що ми повинні повністю адаптувати резерв до сучасних викликів політики безпеки, щоб він міг належним чином підтримувати Бундесвер у виконанні завдань національної та союзницької оборони”, — сказав заступник генерального інспектора Бундесверу Андреас Гоппе в інтерв’ю інформагентству DPA.

Читайте також: У НАТО залишилося кілька років, щоб підготуватися до протистояння з Росією — деталі (ВІДЕО)

Нагадаємо, призов до армії у Німеччині скасували 2011 року. Але зараз, через війну Росії проти України та погрози з боку Кремля, у Берліні розглядають варіанти повернення обов’язкової військової служби та збільшення кількості резервістів.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що країна має бути готова до війни до 2029 року. Він закликав уряд Німеччини посилити німецьку армію з огляду на загрози з боку Росії.

Читайте також: Німеччина планує закупити 20 літаків Eurofighter

Прямий ефір