Рішення про відправлення військовослужбовців в Україну спирається на думку суспільства кожної країни, — Веселовський

Иллюстративное фото: censor.net

Президент Франції Еммануель Макрон готовий відправити в Україну своїх інструкторів, які навчатимуть українських воїнів. Водночас президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що йому ця ідея не подобається. І цьому є своє розумне пояснення. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів радник директора Національного інституту стратегічних досліджень, дипломат Андрій Веселовський.

“Рішення про відправку своїх військовослужбовців на територію, де ведеться війна, бойові дії, має спиратися на думку суспільства цієї країни”, — акцентував дипломат.

На його думку, французьке суспільство не заперечує проти такого розвитку ситуації.

“Ми це бачили по тому, як були сприйняті рішення президента Франції на Національних зборах. Сьогодні Франція виступає найбільш рішучою, найбільш цілеспрямованою стороною в Європі, й для авторитету французького президента це, звісно, позитив”, — зазначив експерт.

Він зауважив, що в Сполучених Штатах Америки спостерігається зовсім інша картина в суспільстві — воно проти відправки своїх людей до країн, що воюють. Тому президент Байден має прислухатися до побажань суспільства.

“Потрібно пам’ятати, що військові США зовсім нещодавно пішли з Афганістану, де втратили багато людей. Пішли з Іраку. Не безболісно вивели частину своїх військ із Сирії. Деякі американці досі перебувають у руках ХАМАСу після загострення ситуації в Ізраїлі. Тому зараз настрої американського суспільства — не посилати своїх солдатів кудись за кордон. І ці настрої відображає заява президента Сполучених Штатів. Крім того, не варто забувати, що в США наразі в розпалі передвиборча кампанія, тож рішення Байдена цілком логічне й виправдане”, — резюмував Андрій Веселовський.

Читайте також: Франція демонструє чітку позицію щодо України, розуміючи, що Росія не може тримати весь світ у страху, — Москалу

Прямий ефір