Чому Путін заговорив про втрати росіян на фронті — думка Поповича

Ілюстративне фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Днями Путін заявив, що на фронті в Україні щомісяця гине близько 5 тис. російських військових. Це явно занижені цифри. Але, очевидно, що російський диктатор змушений їх озвучувати, щоб відповісти на запитання суспільства. Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 8 червня.

“Очевидно, що “глибинний” російський народ запитує, власне кажучи, а чому розростається кладовище? Чому йдуть труни? Чому не припиняється вербування солдатів до армії, якщо все добре на полях так званої “СВО”? Тобто, люди просять якихось обґрунтувань. І тому Путін заговорив про втрати. Для того, щоб відповісти на якісь запитання, які зараз існують у російському суспільстві”, — сказав Попович.

Він нагадав, що в травні поточного року російські війська зазнали рекордних втрат на фронті від початку свого повномасштабного вторгнення в Україну.

“Безумовно, втрати, озвучені Путіним, були зменшені. Ми пам’ятаємо, що в травні був абсолютний рекорд за чисельністю загиблих російських солдатів у війні РФ проти України. А той факт, що зараз Росія відчуває труднощі у вербуванні новобранців на поля війни, правдивий, безумовно”, — сказав оглядач.

І непрямим підтвердженням цього факту, за його словами, є те, що влада вже збільшує фінансові виплати за підписання контрактів для збройних сил Російської Федерації.

“Якщо раніше одноразова виплата становила 200 тис. рублів, то зараз її збільшено вдвічі, а подекуди і в п’ять разів. Це в тих районах РФ, які є багатими. Тобто Санкт-Петербург, Московська область, Москва і так далі. Тобто, труднощі у них є. Ресурс Російської Федерації величезний, але не нескінченний”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Як величезні людські втрати росармії впливають на Росію — думка експертів і глядачів FREEДОМ

Раніше політичний коментатор, ведучий канала “Ходорковский Live” Дмитро Єловський сказав, що війна Росії проти України залишається війною невеликих населених пунктів та людей без освіти. Це стане проблемою для російської влади, коли “глибинний народ” зрозуміє, що москвичі не воюють.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росія вже втратила понад 517 тис. військових.

Прямий ефір