Україна та Франція підписали угоду про підтримку української критичної інфраструктури — деталі

Підписання угоди. Фото: president.gov.ua

У Парижі після зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона представники урядів двох країн підписали низку документів, серед них угоду про фінансування критичної інфраструктури України, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Офіс президента України.

Йдеться про відновлення енергетичних об’єктів, зруйнованих російськими обстрілами. Як заявив Еммануель Макрон, Франція братиме активну участь у відновленні України і найближчим часом відправить 20 експертів до різних ключових українських міністерств для надання технічної допомоги.

“Підписано угоду про фонд у 200 млн євро, призначених для тих підприємств, які інвестуватимуть у критичну інфраструктуру України для відновлення. Також ми вирішили, що 60 млн євро з цього фонду буде присвячено енергетичному сектору та його пріоритетам”, — повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Український лідер наголосив, що цінує всю підтримку, яку Франція надає з перших днів війни.

“Це підтримка нашого захисту на фронті, оборони наших міст від російських ударів та глобальний — цілком справедливий –— тиск на Росію за цю несправедливу війну. Ми разом із Францією багато співпрацюємо політично — і на двосторонньому рівні, і в Євросоюзі. Ми цінуємо нашу економічну співпрацю з Францією та домовленості, зокрема про спільне виробництво зброї”, — сказав президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: 80 років висадці в Нормандії — головні кадри та меседжі (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 6 червня прибув до Франції для участі у святкуванні 80-річчя висадки союзників у Нормандії. Український лідер провів у Франції низку переговорів, зокрема із президентом США Джо Байденом.

Прямий ефір