Ситуація у Вашингтоні для України зараз є найкращою за останні два роки — пояснення американського політолога

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Ще два-три місяці тому для України в США була проблема, яка називалася “республіканці”, оскільки вони блокували виділення коштів для Києва. Проте зараз вони критикують американського президента Джо Байдена за недостатню допомогу Україні. Причина в тому, що республіканці побачили результати соціологічних опитувань і зрозуміли, що їхня позиція щодо блокування допомоги була дуже непопулярним рішенням в американському суспільстві. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив американський політтехнолог та політолог Джейсон Смарт.

“Насправді ситуація для України зараз у Вашингтоні найкраща, яка була за півтора року або майже два роки навіть”, — вважає гість ефіру.

Він наголосив, що для Республіканської партії сьогодні важливо показати суспільству, що “вони ті, хто хоче допомогти Україні навіть більше, ніж Байден”, і спростувати, що Байден — сильний, республіканці — слабкі чи нібито захищають Путіна.

“І зараз уже є такий конкурс, скажімо, між республіканцями та демократами, хто захищатиме Україну більше. І в даному моменті республіканці бачать, що їм вигідно сказати, що Байден боїться Росії, боїться “червоної лінії” Кремля і що республіканці не бояться, готові ще перекинути зброю та допомогти Україні, бо вони готові до перемоги, а Білий дім сидить і непокоїться, нічим не займається”, — коментує Смарт.

Водночас, як наголошує політолог, і Байдену важливо показати свою силу та готовність захищати інтереси Америки, тому і йому доведеться демонструвати більшу рішучість у питанні допомоги Україні.

“Для Байдена важливо показати, що він сильний лідер, не надто старий, справді розуміє, що відбувається в Європі та готовий захищати інтереси Америки. Через це я бачу, що для Байдена інакше ніяк, тобто якщо він хоче виграти вибори, йому дуже важливо зараз показати, що він може захищати американців… Він не може показати це через слово, ніхто не вірить у це, а лише через дію. І коли американці бачать, що зі своєю зброєю Україна успішно атакує російські цілі в Росії, тоді це буде плюсик для Байдена. Через це я думаю, що його радники теж розуміють, що вже настав час допомогти Україні більше з новою зброєю для атак углиб Росії”, — заявив Джейсон Смарт.

Він додав, що тема допомоги Україні постійно порушується американськими журналістами на брифінгах у Білому домі, а підтримка України в американському суспільстві зростає.

Читайте також: Військова допомога Сполучених Штатів для України вкрай недостатня — думка

Нагадаємо, президент США Джо Байден на переговорах із главою Української держави Володимиром Зеленським у Франції оголосив про новий пакет допомоги на 225 млн доларів.

Читайте також: Нова зустріч Зеленського і Байдена відбудеться в Італії — що обговорюватимуть

Прямий ефір