Покровський напрямок залишається найгарячішим на фронті — карта війни за 6 червня (ВІДЕО)

Сили оборони України утримують плацдарми на лівобережжі Дніпра в Херсонській області: Українські захисники відбили дві атаки російських окупантів, зокрема в районі села Кринки, повідомляє сьогодні, 6 червня, Генеральний штаб Збройних сил України. А біля берегів тимчасово окупованого Криму знищено черговий російський буксир. Успішний удар завдали бійці Головного управління розвідки, повідомляє FREEДОМ.

“У результаті операції в акваторії озера Панське чергове судно російських загарбників знищено. Руйнівну вогневу поразку було завдано після успішного прориву лінії оборонних загороджень окупантів у Чорноморській акваторії”, — йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Загалом від початку доби на передовій відбулося понад 55 бойових зіткнень. Складна ситуація зберігається на Покровському напрямку.

“Основні зусилля російських військ зосереджуються на спробі прорвати нашу оборону та розвинути наступ у напрямку населених пунктів Покровськ, Мирноград та Селидове, адже в районі Нетайлового ситуація характеризується високою активністю ворога. Ну і, звісно, після Очеретиного вони якраз рвуться до магістралі Покровськ — Костянтинівка. Можливо, у них є така мета — захопити Покровськ і життєво важливу трасу якраз на Костянтинівку”, — поінформував про ситуацію на фронті речник Оперативно-стратегічного угруповання “Хортиця” Назар Волошин в ефірі марафону “Єдині новини”.

На Куп’янському напрямку українські війська успішно відбили атаки росіян у районі Дружелюбівки та Петропавлівки Харківської області. Противник також намагався наступати біля села Невське та Серебрянського лісництва на Луганщині; Кліщіївки, Іванівського та Калинівки Донецької області.

На Харківському напрямку українські прикордонники ліквідували живу силу російських окупантів. Біля Вовчанська знищили бронеавтомобіль і піхоту противника, а на Сіверському напрямку — позиції росіян. Прикордонники також показали, як відбили штурм на Бахмутському напрямку. Близько 50 окупантів на бронетехніці й танках без успіху намагалися прорватися в районі Курдюмівки.

“Знищили два танки — Т-80 і Т-90 “Прорив”. Не прорвав нічого їхній “Прорив”. І два БТРи, і одну БМП ми знищили. Це те, що знищив наш підрозділ. Сусідні підрозділи також працювали. Вони знищили ще три російські танки, дві БМП і два БТРи. Дві години росіяни намагалися штурмувати. До нашого переднього краю вони не доїхали. Бій пройшов без втрат з нашого боку”, — розповів прикордонник із позивним “Пан”.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже становлять 515 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 300 російських солдатів, знищено 22 танки, 40 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Близько 550 тис. солдатів Росія зосередила на ТОТ і кордоні з Україною — ГУР

Прямий ефір