Зняття обмеження на використання західної зброї по РФ може суттєво змінити розклад сил на фронті — думка

Українські захисники. Фото: Facebook/43 окрема артилерійська бригада ім. гетьмана Тараса Трясила

Зняття обмеження на використання західної зброї для ударів по військових об’єктах на території РФ допоможе Збройним силам України (ЗСУ) відсунути противника на кордоні з РФ і може суттєво змінити розклад сил на фронті. Про це сьогодні, 6 червня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих міст” Олексій Буряченко.

“Звичайно, в першу чергу ЗСУ буде цікавити Харківський напрямок. Тобто там, де окупанти значно зайшли. Я думаю, що завдяки далекобійній зброї наших західних партнерів ЗСУ вдасться відтіснити ворога з української території”, — припустив Буряченко.

За його словами, завдаючи ударів по противнику, ЗСУ може вибивати логістику, вибивати склади, вибивати скупчення техніки та працювати по тактичній авіації, яка запускає ракети.

“Звісно можливість завдавати ударів по противнику в тилу вплине на поле бою виключно позитивно в українську сторону. І ще раз повторюся — дозволить ЗСУ відсунути ворога на його територію від українського кордону”, — зазначив виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих міст”.

Крім того, за словами експерта, можливість завдавати ударів по об’єктах на території РФ стане превентивним засобом для якихось тактичних воєнних дій з боку противника.

“Наприклад, якщо у ворога були плани здійснювати якісь тактичні військові дії, наприклад, у Сумській області, то тепер він тричі подумає. Тому що завдяки можливості бити далекобійною зброєю по військових об’єктах ворога в прикордонних районах, ЗСУ можуть з легкістю такі тактичні дії купірувати. Не чекаючи наступу”, — резюмував Олексій Буряченко.

Читайте також: Окупанти ставлять комплекси С-300 біля житлових масивів, але заховати в Криму вже нічого не можливо, — Чубаров

Прямий ефір