Лукашенко вирішив зайнятися експортом диктатури на територію Монголії, — білоруський опозиціонер

Олександр Лукашенко. Фото: gettyimages.com

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив зайнятися експортом диктатури на територію Монголії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, білоруський опозиціонер, політик і дипломат Павло Латушко.

“Лукашенко вирішив зайнятися експортом диктатури на територію Монголії. Усе-таки Монголія за всіх протиріч — країна, яка з погляду рівня демократії перебуває досить високо. Там є опозиція, є опозиційні партії. Ми опублікували досить, мені здається, системний пост, й було моє звернення про те, що це фактично наруга над міжнародним правом, коли особа, яка підозрюється у скоєнні воєнного злочину, пов’язаного з викраденням українських дітей-сиріт, й міжнародного злочину, пов’язаного зі злочинами проти людяності, їде до Монголії”, — сказав він.

За словами Латушка, провідне ЗМІ Монголії процитувало це звернення, де дано оцінку Лукашенку як міжнародному злочинцю.

“Лукашенко, звичайно ж, образився та почав навчати “демократії” монгольських політиків і ЗМІ. Цікаво, що він провів паралель, порівняння між Чингісханом і Путіним. І в такому контексті відомий історик, Лукашенко ж у нас і футболіст, і хокеїст, і історик, і сільськогосподарський працівник, і полковник, і прикордонник, нещодавно він, до речі, поетом став… Порівнюючи Путіна з Чингісханом, він говорив про те, що Чингісхан, коли його воїнів кривдили, зносив з лиця землі всіх тих, хто кривдив Чингісхана, зокрема міста й поселення. Тобто він якраз показує, що робить Путін сьогодні в Україні. І тут проводить паралель, даючи ніби натяк Монголії, що якщо ви не погодитеся бути в союзі з нами — він себе так високо ставить, а Монголія просто щаслива буде від союзу з його режимом — то Росія теж знесе з лиця землі міста й села Монголії, помститься за монгольське ярмо. Тобто взагалі жахливий виступ”, — розповів опозиціонер.

Він вважає, що керівництво Монголії зробило катастрофічну політичну помилку напередодні виборів до парламенту в країні, запросивши Лукашенка. 

Читайте також: Лукашенко — дешевий і вірний союзник для російського диктатора, — Вячорка

Нагадаємо, на початку червня самопроголошений президент Білорусі прибув з офіційним візитом до Монголії. Лукашенко посилався на Чингісхана, пояснюючи причини розв’язаної Путіним війни, розповідав керівництву Монголії, як утримати владу, а також звинуватив монгольських журналістів в заангажованості.

Прямий ефір