Президент України провів зустріч з еміром Катару — підсумки

Володимир Зеленський і Тамім бін Хамад Аль Тані. Фото: president.gov.ua

У межах візиту до Катару президент України Володимир Зеленський сьогодні, 5 червня, провів зустріч з еміром країни шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу українського лідера.

Зеленський подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та всіх ключових резолюцій ООН щодо засудження повномасштабної російської агресії.

Президент відзначив важливість підтримки української формули миру з боку Катару. Він також розповів про підготовку Глобального саміту миру, однією з тем якого буде звільнення полонених і повернення депортованих українців.

“Глава Української держави подякував Катару за сприяння в поверненні насильно вивезених Росією українських дітей, а також відзначив участь у відповідній Міжнародній коаліції. Сторони домовилися продовжити співпрацю в цьому напрямі”, — йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі обговорили питання глобальної продовольчої безпеки та роботу експортного коридору в Чорному морі. Президент України подякував Катару за участь в ініціативі “Зерно з України” та виділення коштів на її реалізацію.

Читайте також: Байден зустрінеться із Зеленським у Франції та в Італії — деталі

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський 5 червня прибув до Катару з візитом.

Прямий ефір