Білоруси мають платити за те, що допустили до влади Лукашенка, — Савченко про санкції

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Литва заборонила ввозити агропродукцію з Росії та Білорусі. Економічний ефект від таких санкцій незначний, для Європи це невеликий плюс. Набагато більше значення має моральний, політичний і гуманітарний аспекти. Таку думку сьогодні, 5 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив доктор економічних наук, громадський діяч і ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

“Білоруси відповідальні теж за те, що до влади прийшов диктатор Лукашенко — друг Путіна, який допомагає Путіну воювати. І вони повинні щось із ним робити. На мою думку, це дуже правильно”, — вважає він.

Савченко зауважив, що всіх білорусів, які толерантні до Лукашенка, неможливо судити в Гаазі, але такі обмеження завдадуть їм певного дискомфорту.

“За все потрібно платити в цьому житті. І білоруси повинні зрозуміти цю аксіому. Вони платять дуже маленьку ціну за те, що допустили до влади Лукашенка, що толерантні до цього режиму, що не виходять на протести проти війни, що з території Білорусі було завдано дуже багато ударів, зайшли війська, врешті-решт. І вони повинні розуміти, що це тільки початок платежу. Насправді плата буде набагато більшою”, — звернув увагу економіст.

Читайте також: Вирішили додати агресії: подробиці нової міграційної кризи на білоруському кордоні озвучила Красуліна

Нагадаємо, в Литві набула чинності заборона на ввезення сільськогосподарської продукції, а також кормів з Росії та Білорусі. У списку заборонених товарів — м’ясо і субпродукти, риба, яйця, мед, кава і спеції, зерно, молочні продукти, алкоголь та інше.

Прямий ефір