Росія тягне залізницю з Ростова до Криму, бо в неї немає вибору — думка

Ілюстративне фото: pixabay.com

Росія будує залізницю з Ростова-на-Дону до Криму для забезпечення інтересів угруповання, яке перебуває на півдні України, тому що кримська логістика потихеньку “відвалюється”. Про це сьогодні, 5 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Він зауважив, що угруповання російських військ, яке нині перебуває на півдні України, веде спроби наступальних боїв, але в якийсь момент може перемикнутися вже на оборонні бої для того, щоб не пустити Сили оборони України до Криму.

“Росіяни фактично не мають вибору, залізницю вони добудують, найімовірніше. Тут треба віддати їм належне — вони вміють будувати залізницю, у них є залізничні війська. Так, ця дорога буде розташована ближче до лінії бойового зіткнення, по ній буде легше наносити вогневе ураження. Це факт. І вони, я думаю, це враховують. Але й відновити залізницю простіше навіть після серйозних “прильотів”, — пояснив Плетенчук.

За його словами, росіяни розуміють, що Кримський (Керченський) міст сьогодні є, а завтра його не буде.

“Тому, звичайно, вони намагатимуться діяти. Але поки що станом на сьогодні дорога далеко ще не добудована”, — додав він.

Читайте також: Вразливості залізниці окупантів на півдні України назвав військовий оглядач

Нагадаємо, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що головне призначення залізниці, яку Росія будує з Ростова-на-Дону до Криму — військове.

Прямий ефір