Енергосистема України серйозно постраждала від російських атак: про нинішній стан справ розповів Рябцев

Ілюстративне фото: thepage.ua

Енергетична інфраструктура України зазнала значних пошкоджень через російські атаки: існує досить великий дефіцит потужності. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев.

“Наразі існує досить великий дефіцит потужності в енергосистемі, в першу чергу, у вечірні години, оскільки серйозних пошкоджень зазнали об’єкти так званої маневрової генерації, яка дає змогу збільшувати виробництво електричної енергії зранку і ввечері, коли на неї найбільший попит. І це все призвело до того, що зараз “Укренерго” як оператор системи передачі запроваджує обмеження на відпуск електричної енергії споживачам й встановлює ліміти пропорційно до кількості споживачів у регіонах України”, — сказав він.

Рябцев зазначив, що в разі, якщо відбувається перевищення обсягів споживання електроенергії, то починаються відключення для промислових й побутових споживачів.

Читайте також: “Я закликаю весь світ збільшити підтримку України”: Бербок відвідала зруйнований РФ енергооб’єкт

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські війська атакували енергооб’єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Обладнання двох ГЕС зазнало критичних пошкоджень. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, ситуація дуже складна, Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації. 

Прямий ефір