РФ потребує озброєння, тому намагається обходити санкції за допомогою інших країн, — Храпчинський

Анатолій Храпчинський. Фото: ukrinform.ua

Росія потребує високоефективного озброєння, адже поки що в неї виходить воювати тільки терористичними методами. Тому РФ намагатиметься всіляко обходити санкції, залучаючи інші країни. Про це сьогодні, 4 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт у сфері авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський.

“Росія потребує великої кількості озброєння. Ми бачимо малу ефективність деякого озброєння. Єдине, чим вони можуть діяти — це велика кількість бомб, удари по території України, — тобто терористичними методами. Росія не вміє воювати, як це передбачає міжнародне право. Тому РФ зараз буде активно шукати засоби, щоб посилити свої можливості”, — пояснив він.

Необхідно не лише посилювати санкційний тиск, але й методи контролю за їхнім виконанням.

“Росія активно працює через велику кількість країн для того, щоб отримати будь-яке озброєння, яке потім застосовується у війні проти України. Тому ми говоримо про те, що потрібно працювати не тільки санкційними інструментами, але й безпосередньо вишукувати тих осіб, які беруть участь у цих угодах і допомагають Росії обходити санкції”, — резюмував експерт.

Читайте також: Санкції та заходи експортного контролю: ЄС і США занепокоєні постачаннями товарів подвійного призначення з Китаю у РФ

Прямий ефір