На згадку про загиблих від російської агресії дітей у Луцьку розвісили на деревах дзвіночки (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

За даними уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, щонайменше 790 українських дітей загинули через війну, яку Росія вже 10 років веде проти України. Щороку 4 червня в Україні згадують дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Кремля. Символічні дзвіночки в пам’ять про них сьогодні розвісили в різних регіонах країни. Як це було в Луцьку, розповідає телеканал FREEДОМ.

Анна Кармишева-Борисенко — вимушена переселенка з Харкова. Сьогодні разом із сином вона вішає на дерево дзвіночок. Це пам’ять про загиблих українських дітей, життя яких забрали російські терористи.

“Переїхали на Волинь і вже два роки перебуваємо тут. Ми не могли оминути цю акцію, бо ми зсередини відчували це все, були там і знаємо, як це, відчувати такі емоції. Слава Богу, наші дітки з нами, живі. Але ми знаємо, скільки їх не з нами, скільки дітей загинуло у нас, на Салтівці, і скільки дітей загинуло минулого тижня в Харкові”, — сказала Анна.

До акції, організованої волинськими волонтерами, приєдналися всі охочі. Перехожі, дізнавшись мету заходу, не залишалися байдужими.

“Харківська, Херсонська області, це і жертви Каховського водосховища, цієї екологічної трагедії. Мені здається, що ніхто не має сили підрахувати цю кількість, тому не треба забувати, наскільки це важливо для нас — просто не забувати цих людей, — вважає мешканка Луцька Тетяна Дончева.

Згідно з даними Офісу генпрокурора України, з моменту повномасштабного вторгнення Росії від дій путінських терористів в Україні загинула 551 дитина.

“У цю статистику не входять безвісти зниклі діти, депортовані, доля яких нам невідома, тому ми розуміємо, що їх може бути ще більше. Дзвіночки — це такий символ, голоси дітей, які вже задзвеніли й, на жаль, ми їх уже не почуємо, бо цей дзвіночок як символ дитячого голосу, який, на жаль, пішов на небеса”, — пояснила ідею акції волонтерка Людмила Висоцька-Степанюк.

Кожен дзвіночок символізує загиблу дитину. На згадку про маленьких жертв війни однакову кількість дзвіночків вивісили в 10 регіонах України.

Читайте також: Російська Федерація скоює злочини проти українських дітей — розбір експерта

Нагадаємо, волонтери України, Польщі та США привітали з Днем захисту дітей, який святкують 1 червня, маленьких жителів прифронтових населених пунктів Донецької області.

Прямий ефір