Понад 60 бойових зіткнень, знищення РСЗВ “Солнцепек” — карта війни за 4 червня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сили оборони України утримують плацдарми на лівобережжі Дніпра в Херсонській області: Збройні сили України (ЗСУ) відбили дві атаки російських окупантів, зокрема в районі села Кринки, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, інформує FREEДОМ.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські атаки в районі селища Ямпіль Донецької області. Противник також намагався наступати біля Стельмахівки Луганської області; Новоселівки, Синьківки та Берестового Харківської області.

Бійці штурмової бригади Національної поліції України “Лють” під Вовчанськом успішно воюють за допомогою самохідної артилерійської установки (САУ) “Гвоздика”.

“Сергій уже за моїми жестами, за моєю мімікою розуміє, що потрібно робити. Наскільки в нас злагоджений екіпаж! Рухи, жести — все злагоджено. Навідник теж — навівся, по коліну поплескав, палець догори підняв, усе, я розумію. Не треба нічого говорити — все відразу зрозуміло”, — розповів військовий.

Загалом від початку доби на передовій відбулося понад 60 бойових зіткнень.

“Ворог застосовує все наявне озброєння. Це і артилерія, і авіація. Однак зазнає втрат. За минулу добу росіяни втратили 10 гармат. Серед знищеної техніки і доволі рідкісний зразок — це “Солнцепек”, система залпового вогню. “Солнцепек” має не таку велику відстань по застосуванню, але в нього досить серйозні боєприпаси. Росіяни їх бережуть, намагаються максимально приховати. Тому що це одна з “аналоговнетних” одиниць озброєння, яку теоретично немає з чим порівнювати, як їхні пропагандисти розповідають. Тому, коли знищується такий зразок, для них це окремий сумний кейс”, — розповів керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

На Північному напрямку українські прикордонники знищили черговий російський комплекс радіоелектронної боротьби (РЕБ). У районі Новомихайлівки українські десантники ліквідували штурмову колону російських солдатів. Великі втрати в армії РФ і в районі Курахового.

“Вони у відкритій місцевості, в ямці перебувають. Наші на більш вигідних позиціях. Постійно працюють FPV-дрони, артилерія, танки, снаряди, американська артилерійська ракетна система HIMARS (“Хаймарс”). І, звичайно, там ворог знищується у величезних кількостях”, — зазначив начальник штабу, перший заступник командира 97-го батальйону 60-ї механізованої бригади Ростислав Винник.

Відбито російські атаки і в районі Невельського. Село залишається під контролем України, пише Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Протягом наступного тижня цей сектор, імовірно, залишатиметься зоною значної оперативної уваги, оскільки російські війська намагатимуться зберегти оперативний темп, попри значні втрати”, — повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 512 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 290 російських солдатів, знищено 15 танків, 18 бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Сили оборони України організували потужний опір на Харківському напрямку — подробиці від Романенка

Прямий ефір